Į Lietuvą parvežtas Europos čempionato auksas

2016 m. gegužės 11 – 15 d. Gdynėje (Lenkija) vykęs Europos svarsčių kilnojimo čempionatas Lietuvos komandai buvo sėkmingas – iškovoti 22 medaliai, o jonavietis Remigijus Šedys jaunimo grupėje tapo Europos čempionu.
Visą Lietuvos komandą sudarė 22 atstovai: Rimantas Inta, Lukas Skikas, Justas Optas, Julius Optas, Andrius Kubilius, Remigijus Šedys, Gintaras Žilinskas, Tomas Miežlaiškis, Valdas Jankauskas, Artūras Balnionis, Vytautas Kekys, Irmantas Bunkus, Matas Valantukevičius Paulius Visockas, Oresta Vaicekauskaitė, Gabija Gintauskaitė, Valerijus Dolgovas, Kęstutis Kasparavičius, Lietuvos svarsčių kilnojimo federacijos (LSKF) prezidentas Rolandas Kubilius, komandos vadovas Algirdas Navickas ir komandos vyr. treneris Alfonsas Špokas ir komandos treneris Antanas Gricius.
Pirmieji savo jėgas Europos čempionate išmėgino sportininkai dalyvavę mėgėjų grupėje, kurie varžėsi kilnodami 24 kg svarsčius.
Rimantas Inta (iki 73 kg) svarsčius išstūmė 100 k. ir išrovė 150 k. ir užėmė I vietą. Dalyvaudamas ilgo ciklo rungtyje Rimantas svarsčius iškėlė 61 k. ir užėmė II vietą. Vytautas Kekys (iki 63 kg) ilgo ciklo rungtyje, svarsčius išstūmė 53 k. ir taip sau užsitikrino I vietą. Nuo jo nenusileido ir jo kolega Irmantas Bunkus (iki 68 kg), kuris ilgo ciklo rungtyje svarsčius išstūmė 67 k. ir tvirtai atsistojo ant nugalėtojo pakylos. Mėgėjų pasirodymą tęsė Matas Valantukevičius (iki 85 kg), kuris dvikovės rungtyje svarsčius išstūmė 111 k. ir išrovė 92 k. ir užėmė IV vietą. Tomas Miežlaiškis (virš 95 kg) ilgo ciklo rungtyje svarsčius iškėlė 87 k. ir taip užsitikrino sau stipriausiojo vardą.
Mėgėjų grupės pasirodymą užbaigė Oresta Vaicekauskaitė (iki 63 kg), kuri 16 kg svarstį išrovė 149 k. ir tvirtai užsitikrino sau I vietą.
Lietuvių pasirodymą Europos čempionate tęsė profesionalai, kurie kilnojo 32 kg svarsčius.
Jaunimo grupės pasirodymą dvikovėje pradėjo Lukas Skikas (iki 63 kg) atlikęs 42 stūmimų ir 60 rovimų jis užėmė IV vietą, o suaugusiųjų grupėje su šiuo rezultatu iškovojo III vietą. Justas Optas (iki 78 kg), svarsčius išstūmė 72 k. ir išrovė 120 k. taip iškovodamas II vietą. Ne ką praščiau pasirodė ir jo brolis Julius Optas (iki 95 kg) svarsčius išstūmė 75 k. ir išrovė 140 k. taip užimdamas II vietą.
Ilgo ciklo rungtyje dalyvavęs Remigijus Šedys (iki 85 kg) svarsčius išstūmė 64 k. ir užsitikrino sau čempiono vardą.
Jaunimo grupės pasirodymą užbaigė Gabija Gintauskaitė (virš 68 kg), kuri 24 kg svarstį išrovė 99 k. ir tik kelių taškų skirtumu pralaimėjo savo priešininkei ir užėmė II vietą.
Suaugusiųjų grupės pasirodymą pradėjo Andrius Kubilius (iki 78 kg), kuris svarsčius išstūmė 80 k. ir išrovė 94 k. sau tvirtai užsitikrindamas III vietą. Artūras Balnionis (iki 95 kg) svarsčius išstūmė 118 k. ir išrovė 76 k. bei užėmė IV vietą. Gintaras Žilinskas (virš 95 kg) svarsčius išstūmė 97 k. ir išrovė 145 k. ir su šiuo rezultatu užėmė IV vietą.
Lietuvių pasirodymą Europos čempionate tęsė veteranų grupės atstovai, kurie pagal amžiaus grupes varžėsi kilnodami 12, 16 ir 24 kg svarsčius.
Dvikovės rungtyje pasirodęs Paulius Visockas (40-44 m., virš 85 kg) 24 kg. svarsčius išstūmė 133 k. ir išrovė 160 k. ir sau tvirtai užsitikrino I vietą. Valerijus Dolgovas (60-64 m., virš 85 kg) 16 kg. svarsčius išstūmė 119 k. ir išrovė 201 k. bei su tokiu rezultatu iškovojo III vietą.
Ilgo ciklo rungtyje dalyvavęs Valdas Jankauskas (55-59 m., virš 85 kg) 24 kg svarsčius išstūmė 85 k. ir iškovojo čempiono vardą. Kęstutis Kasparavičius (60-64 m., virš 85 kg) 16 kg svarsčius išstūmė 60 k. ir su šiuo rezultatu tenkinosi II vieta.
Varžybas vainikavo bene įdomiausia rungtis svarsčių kilnojimo sporte – komandinė estafetė. Šiai rungčiai buvo sudaryta jaunimo estafetės komanda, kurią sudarą 5 sportininkai: Lukas Skikas, Rimantas Inta, Justas Optas, Remigijus Šedys ir Julius Optas. Visi sportininkai, pasikeisdami kas 3 min. kilnojo 32 kg svarsčius. Lietuvos komanda šioje rungtyje surinko 171 tšk. ir užėmė III vietą.
LSKF prezidentas Rolandas Kubilius džiaugiasi vis aukštesniais Lietuvos svarsčių kilnotojų rezultatais ir tikisi, kad ateityje rezultatai tik gerės.